Balık ve depresyon

balıkYapılan araştırma sonuçlarına göre omega 3 açısından zengin balıkların tüketimi depresyon belirtilerini azaltıyor ve mutluluk hormonu olarak bilinen seratonin hormonunun üretimini artırıyor…

Hamile kadınların doğum öncesi ve sonrası olası depresyon riskini önlemelerinin yolu, omega 3 içeren balık yemekten geçiyor.

Britanyalı araştırmacıların 11 bin 721 kadın üzerinde yürüttüğü bir çalışmanın sonucuna göre, hamile kadınlar gebelikleri sırasında ne kadar çok omega 3 yağ asiti tüketirse, hamilelik süresince ve doğumdan sekiz ay sonraya kadar gösterdikleri depresyon belirtileri de o kadar düşüyor.

Omega 3 asitleri en çok deniz ürünleri ve aynı değerde besin içeren destekleyici ilaçlarda bulunuyor. Her ne kadar hamile kadınların, içerdiği civa nedeniyle balık tüketmesi sakıncalı bulunsa da, ton balığı, sardalya, som balığı ve ringa balıklarının hem omega 3 açısından zengin hem de civa açısından daha az riskli olduğu açıklandı.

Haftada iki-üç kez yenebilir

Çalışmayı yürüten Dr. Joseph R. Hibbeln, haftada iki ya da üç kez yenecek, toplam 340 gram kadar balığın hamile kadınlar için uygun miktar olduğunu söyledi.

Beynin yapıtaşları olarak görülen omega 3 asitleri, depresyonu engelleyen seretonin adlı kimyasalın üretimine destek oluyor. Omega 3 bu açıdan sadece hamile kadınlarda değil, depresyon geçiren herkes üzerinde etkili kabul ediliyor.

Diğer Yazılar

Obezite ameliyatı olma yaşı14’e düştü

İlkbahar aylarında obezite ameliyatı olanların sayısı artıyor. Kimse yaza fazla kilolarla girmek istemiyor. Gençler de artık bu ameliyatı olmak için 18 yaşını beklemek zorunda değil Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı BaşkanıDevamını Oku

Diş eti kanamasına dikkat

Diş Hekimi A.Doğan Bircan, diş eti kanamaları konusunda uyardı.  Dişlerin düzgün temizlenmediği takdirde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıklarının bakteriler ürettiğini belirten Diş Hekimi A.Doğan Bircan, “Bakteri plağı dediğimiz buDevamını Oku

Bir yanıt yazın