Menü Kapat

2016 YDS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

açık öğretim sınavları2016 YDS bugün gerçekleşen sınavın ardından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı büyük merak konusu oldu. Yabancı Dil Sınavı (YDS) ne zaman açıklanacağı ÖSYM‘nin belirttiği tarihte gerçekleşecek. Peki 2016 YDS sınav soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı? İşte ayrıntılar…

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YDS sınavı sona erdi. YDS sınavının ardından sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Yabancı Dil Sınavı (YDS) 2016 sınavının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar…

2016 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2016 YDS İlkbahar Dönemi sınavı, saat 9.30’da başladı. Sınav, 2,5 saat (150 dakika) sürecek. Almanca, Arapc¸a, Bulgarca, C¸ince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsc¸a, Fransızca, Gu¨rcu¨ce, Hollandaca (Dutch dili), I·ngilizce, I·spanyolca, I·talyanca, Japonca, Korece, Lehc¸e, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusc¸a, Sırpc¸a, Ukraynaca ve Yunancadan yapılan 2016 Yabancı Dil Seviye Tesip Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulacak.

2016 YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı(YDS) bugün saat 9.30’da başladı. Sınava giren binlerce aday YDS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak etmeye başladılar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen YDS soru ve cevaplarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. Bugün yapılan sınavın soru ve cevapları ÖSYM’nin belirlediği tarihte yayınlanacak.

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.
Sınav 80 sorudan oluşur. Yanlışlar doğruları götürmez ve soruları cevaplandırmanız için size tanınan süre 150 dakikadır.
Her doğru cevap 1.25’ lik bir puan seviyesine karşılık gelmektedir. Sınava herkes başvurabilir.

YDS’ye kimler girebilir?

Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.
Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.
Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.
Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.
Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.
Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.
Önemli: Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürmek istedikleri üniversite (enstitü) yetkilileri ile yüz yüze görüşerek, yüksek lisans programları için üniversitenin (enstitünün) YDS sınav sonuçlarını kullanıp kullanmadığını ve eğer kullanıyor ise, bunun şartlarını öğrenmeleri gerekir.

YDS hangi alanlarda yapılır?

YDS; ÜDS ve KPDS’nin bileşkesi olacak ve üç temel bilimden de (fen, sağlık, sosyal) sorular içerecektir. Ancak ÜDS’den farklı olarak, YDS’de bilim dalı ayrımı olmayacak; hangi alanda eğitim almış olursa olsun, bütün adaylar aynı sınava tabi tutulacaktır.

1. Kimi üniversiteler (enstitüler) yüksek lisans ya da doktora adayları için getirilen YDS’deki  asgari puan barajını yükseltebilmektedirler. Bu nedenle, adayların, öğrenim görmeyi düşündükleri enstitüye doğrudan başvurarak, yüksek lisans ya da doktora için şart koşulmuş YDS  asgari puanları öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

2. Bazı üniversiteler yüksek lisans veya doktora başvurusu yapan adaylara, kendi dil sınavlarını uygulayabilmektedir. Ancak, bu tür bir sınavı başaran bir aday, yeterlik ya da tez aşamasına geldiğinde, YDS sınavıma  girmek ve bağlı olduğu enstitü tarafından belirlenmiş olan asgari puanı almak zorundadır.

Unutmayınız: YDS barajını, eğitim aldığı enstitü tarafından belirlenen süreler içerisinde başaramayan bir adayın yüksek lisans ya da doktora hakkı yanmakta ve programla ilişiği kesilebilmektedir.

YDS’den kaç puan almalıyım?

Doçent adaylarının YDS’den 100 üzerinden en az 65, doktora / sanatta yeterlik adaylarının ise 55 puan almaları gerekir. (100 üzerinden 65 puan = 80 üzerinden 52 doğru cevap; 100 üzerinden 55 puan = 80 üzerinden 44 doğru cevap).

Bir yanıt yazın