Menü Kapat

2016 DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

2016 DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

DGS başvuruları kısa bir süre içerisinde başlayacak. DGS başvurularını yapmayan adaylar sınava giriş hakkı elde edemez. DGS başvuru işleminin detayları haberimizde!

Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları başladı mı? bu soru üniversitelerin önlisans programlarından mezun olmuş veya son sınıf öğrencisi olan kesim tarafından çok merak edilmekte. DGS yani Dikey Geçiş Sınavı’nı önlisans öğrencileri için büyük bir önem taşımakta sebebi ise 2 yıllık okudukları bölümlerden 4 yıllık lisans programı veren üniversitelerin bölümlerine geçmelerini sağlamaktadır. Sizleri daha fazla tutmadan hemen, Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) başvurutarihlerinin ne zaman başlayacağını bildirelim. Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 2016 yılı içinÖSYM başvuru tarihlerini ÖSYM 2016 sınav takvimine göre 31 Mayıs 2016 Salı günü başlayıp 13 Haziran tarihinde sona ereceğini açıkladı. Diğer önemli bir husus ise başvuru tarihlerinin bilinmesi halinde bir öğrenci başvurunun nasıl yapılacağına dair bilgi sahibi olamayabiliyor. Haberimizin detaylarında sizlere Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır? Dikey Geçiş Sınavı başvurusu için neler gereklidir? gibi sorularınıza yardımcı olması amacıyla anlatacağız.

DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

ÖSYM’nin 2016 için oluşturduğu sınav takvimine dayanarak Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 31 Mayıs 2016 tarihinde başlayıp 13 Haziran tarihinde sona erecek. Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu ise ÖSYM’nin resmi internet sayfası olan https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden herhangi bir problem yaşanmaması durumunda kesin tarih 31 Mayıs 2016 tarihinde öğrencilerin erişimine sunulacak.

DGS başvuruları nasıl yapılıyor?

Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyen öğrenciler için merak konusu olmuş bu durum şu şekilde gerçekleşiyor; başvuru yapacak öğrenciler veya mezun kişiler öncelikle herhangi bir kuruma resmi olarak bir işlemde bulunmuyor. Bunun yerine başvuru adayı her kişi elektronik ortamda başvuruları gerçekleştirecek. Elektronik ortamdan alınacak bu başvurular için ÖSYM’nin yayınlacağı Kılavuz’dan yola çıkarak yapabilecekleri gibi, Öğrenci Başvuru Formu’nu doldurarak ais.osym.gov.tr olan resmi ÖSYM sitesine aday girişi yaparak bahsedilen forma erişip gerekli bilgilerini girerek yapabilirler. Dikkat edilmesi gereken husus ise Başvuru tarihinin son günü olan 13 Haziran tarihine kadar bu formu ÖSYM’nin resmi internet sitesine aday giriş yaparak internet aracılığı ile resmi bir şekilde iletmeleri ve çıktı almaları gerekmektedir. Bu konu unutulmamalıdır. Ayrıca ÖSYM’de resmi bir kayıdı bulunmayan, ais.osym.gov.tr resmi internet sitesine giriş hesabı aktif olmayan veya hiç hesabı olmayan kişiler ise başvurularını herhangi bir başvuru merkezine giderek direkt temas ile gerçekleştirmek zorundadırlar.

DGS başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM’nin takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı, herhangi bir problem olmaması veyahut erken açıklama durumu söz konusu olmaz ise ÖSYM’nin belirttiği tarih olan 11 Ağustos 2016 tarihinde öğrencilerin sonuçlarına erişimi sağlanacağı belirtilmiştir. Sonuçların açıklamasının ardından sınava girmiş adayların puan durumlarına göre tercih hakları doğacak ve tercih yapma süresi başlayacaktır.

Bir yanıt yazın